United verdubbelt aantal vluchten tussen Schiphol en New York

United Airlines verdubbelt volgend zomerseizoen het aantal vluchten tussen Schiphol en New York Newark. In plaats van één keer, vliegt de maatschappij vanaf 28 maart twee keer per dag op de route.

Voor de extra dagelijkse vlucht maakt United gebruik van een Boeing 767-300ER, met plaats voor 30 passagiers in de nieuwe Polaris Business Class-cabine en 184 in Economy Class.

Nederland is een belangrijke buitenlandse markt voor de Amerikaanse maatschappij, die vanaf Schiphol ook naar Chicago, Houston, Washington D.C. en San Francisco vliegt.

Internationale expansie
De extra dagelijkse vlucht is onderdeel van een grote internationale expansie. United Airlines heeft verschillende nieuwe routes aangekondigd, waaronder één tussen Newark en Curaçao. Die wordt vanaf 7 december elke zaterdag gevlogen met een Boeing 737-700.

Ook opent de maatschappij komende zomer nieuwe lijndiensten van New York naar Nice en Palermo en van Chicago naar Zürich. Frankfurt krijgt het hele jaar door een tweede dagelijkse vlucht naar Newark; Londen wordt voortaan ook in de winter verbonden met Denver.

Lees hier het hele artikel.

United verdubbelt aantal vluchten tussen Schiphol en New York