Nieuw-Zeeland komt met ETA (VISA) verplichting vanaf 1 oktober

Voor Nieuw-Zeeland heb je vanaf 1 oktober 2019 een Electronic Travel Authority (ETA) nodig. Dit geldt voor alle personen die de nationaliteit hebben van landen die onder de visa waiver vallen, waaronder Nederland en België. Deze ETA is vergelijkbaar voor bijvoorbeeld de Verenigde Staten.

Het aanvragen van deze ETA voor Nieuw-Zeeland kan vanaf juli 2019. Vanaf dat moment heb je twee opties om dit aan te vragen, namelijk via de speciale app of de website. Aan deze ETA zitten ook kosten verbonden:

  • NZD$9 voor aanvragen via de mobiele app
  • NZD$12 voor aanvragen via de website

Je kunt het dus het beste via de app aanvragen, gezien je dan 3 dollar minder kwijt bent. Indien het goedgekeurd is, dan is deze geldig voor 2 jaar. Je kunt met één ETA meerdere malen het land in; het is niet nodig om voor elke reis er opnieuw één aan te vragen.

Sommige reizigers moeten ook een International Visitor Conservation and Tourism fee (IVL) betalen. Het is echter nog niet geheel duidelijk voor wie dit zal gelden. Deze IVL helpt om de natuur en infrastructuur op peil te houden.

Je hebt deze ETA nodig als:

  • Je het land bezoekt en de nationaliteit hebt van een Visa Waiver land (waaronder NL en BE)
  • Je het land bezoekt en een overstap maakt in Nieuw-Zeeland met vertrek uit een Visa Waiver land
  • Voor passagiers van een cruiseschip, ongeacht de nationaliteit
  • Je een permanente inwoner bent van Australië

Deze ETA moet je aanvragen voordat je op reis gaat. Het kan 72 uur duren voordat deze is goedgekeurd. Heb je geen ETA of is deze nog niet behandeld, dan zul je niet toegelaten worden tot het vliegtuig. Het kan natuurlijk sneller afgehandeld worden dan 72 uur, maar neem voor de zekerheid hier ruim voldoende de tijd voor.

Lees hier het hele artikel.

Nieuw-Zeeland komt met ETA (VISA) verplichting vanaf 1 oktober